© Copyright 2023 Fresh Funds.
All Rights Reserved.
KVK: 61885142

MKB-fonds
Fresh Closed
SME Fund

fre-label-sfdr-810x810 risicoscore-6
  • Investeren in een goed gespreide portefeuille van gescreende MKB-bedrijven
  • Uitstekende toevoeging aan gespreide beleggingsportefeuille
  • Verwacht jaarlijks netto rendement 5% 
  • Rentebetaling per kwartaal
  • De leningen zijn voor gemiddeld 50% gedekt door zekerheden

Investeren in het beste dat Nederland te bieden heeft.

Het Fresh Closed SME Fund biedt de mogelijkheid te beleggen in een uitstekend gespreide portefeuille van MKB-bedrijven met bewezen marktposities en goede vooruitzichten. De looptijd van het gesloten fonds is 7 jaar. Het verwacht rendement na kosten is 5% op jaarbasis. U ontvangt elk kwartaal een coupon uitkering. Het fonds is breed gespreid over verschillende sectoren, marktsegmenten en regio’s. Door te beleggen in het Fresh Closed SME Fund, krijgen beleggers een aantrekkelijk rendement en dragen zij bij aan de groei van het Nederlandse bedrijfsleven. 

Zorgvuldige screening 
Middels zorgvuldige screening worden de juiste bedrijven geselecteerd. Het Fresh Closed SME Fund richt zich met name op bedrijven die bewezen succesvol zijn en een goed toekomstperspectief hebben. Het fonds investeert niet in startende ondernemingen. Bedrijven die in aanmerking komen, beschikken over een positieve cashflow en bestaan minimaal 2 jaar. Er wordt nadrukkelijk verder gekeken dan naar cijfers alleen, ook het verhaal en de mensen erachter worden meegenomen in de beoordeling. Het fonds zal bestaan uit circa 80 leningen aan MKB-bedrijven met als doel financiering voor groei, innovatie, internationale expansie, het doen van bedrijfsovernames en bedrijfsopvolging te realiseren. De portefeuille is voor gemiddeld 50% gedekt door zekerheden.

De beheerder beschikt over een AIFMD-vergunning, staat onder toezicht van de Autoriteit Financiële Markten (AFM) en de Nederlandsche Bank (DNB).

Gratis brochure downloaden

Lees vrijblijvend meer over de mogelijkheden van het Fresh Closed SME Fund in onze gratis brochure.

Door het formulier te verzenden, gaat u akkoord met het opslaan van uw gegevens zoals omschreven in onze privacy statement.

Kenmerken
Fresh Closed SME Fund

Rendement en dekkingswaarde

Het Fresh Closed SME Fund kent een verwacht netto rendement van euribor +500 bps en past in het low-mid risico deel van een gespreide beleggingsportefeuille. Alle leningen worden zorgvuldig gescreend door het ervaren team van analisten. Daarnaast kennen alle leningen in het fonds een minimale dekking van 20% door zekerheden. De meeste leningen hebben een beduidend hogere dekkingswaarde. De gemiddelde dekking van het fonds zal 50% bedragen.

Aanvulling op Fresh Dutch SME Fund
Het fonds is een logische aanvulling op het verhandelbare Fresh Dutch SME Fund dat begin 2021 is geïntroduceerd. Dit eerste fonds heeft momenteel een omvang van 35 miljoen, kent een verwacht rendement van Euribor +300 bps en wordt voor gemiddeld 80% gedekt door zekerheden. Het nieuwe Fresh Closed SME Fund komt nu tegemoet aan de vraag uit de markt van professionele investeerders naar een fonds met een vergelijkbare beleggingsstrategie met een wat hoger risico-rendementsprofiel.

Meer weten over de mogelijkheden
van het Fresh Closed SME Fund?

Laat uw contactgegevens achter en we nemen binnen 24 uur persoonlijk contact met u op!

Niets zo veranderlijk als de beurs.
Bekijk het door de ogen van onze portfoliomanagers.

Meld u aan voor onze email-nieuwsbrief en ontvang onze inzichten maandelijks in uw inbox.