© Copyright 2023 Fresh Funds.
All Rights Reserved.
KVK: 61885142

MKB leningenfonds
Fresh Dutch
SME Fund

fre-label-sfdr-810x810-1 risicoscore-5
 • Investeren in het MKB, de motor van de Nederlandse economie
 • Verwacht jaarlijks netto rendement tot 5%
 • Maandelijks verhandelbaar
 • Uitgebreide screening en strikt selectiebeleid door ervaren team
 • Institutionele beleggers beleggen ook in de fondsen van Fresh Funds

Investeer mee in het Nederlandse MKB

Fresh Dutch SME Fund biedt beleggers de mogelijkheid met een klein bedrag te investeren in een actief en professioneel beheerde portefeuille van leningen aan het Nederlandse MKB. Het fonds is breed gespreid over verschillende sectoren, marktsegmenten en regio’s tegen een stabiel rendement met risicoreductie.

Investeer in het MKB en maak impact.
Middels zorgvuldige screening worden de juiste bedrijven geselecteerd. Het fonds investeert niet in startende ondernemingen. Bedrijven die in aanmerking komen, beschikken over een positieve cashflow en bestaan minimaal 2 jaar. Er wordt nadrukkelijk verder gekeken dan naar cijfers alleen, ook het verhaal en de mensen erachter worden meegenomen in de beoordeling. 

Gratis brochure downloaden

Lees vrijblijvend meer over de mogelijkheden van het Fresh Dutch SME Fund in onze gratis brochure.

Door het formulier te verzenden, gaat u akkoord met het opslaan van uw gegevens zoals omschreven in onze privacy statement.

Kenmerken

 • Datum: 31 augustus 2023
 • Intrinsieke waarde: € 104.5643
 • AUM: € 77.1 miljoen
 • Valuta: Euro
 • Beheerder OHV Institutional Asset Management B.V.
 • Lopende kosten factor: 1,25%
 • Kosten uittreding (tgv zittende participant): 0,25%  
 • Kosten toetreding: 0%

Samen beleggen met professionals

Als u belegt in het Fresh Dutch SME Fund, volgt u ook de keuze van professionele investeerders. Institutionele partijen als De Goudse en OHV Vermogensbeheer staan aan de basis van het fonds en zijn bij lancering de grootste participanten. Zij zien investeren in goed gescreende leningen van het Nederlandse MKB als een goed alternatief in deze lage rente omgeving en vinden deze leningen uitstekend passen als vast onderdeel van een gespreide beleggingsportefeuille.

Ervaren team van specialisten

Het fonds wordt geleid door een ervaren team van specialisten. De selectie van de bedrijven is uitbesteed aan financieringsplatform Voordegroei. Deze onderneming heeft jarenlang ervaring opgedaan in het screenen en beoordelen van bedrijven en hier een uitstekend trackrecord opgebouwd. Deze ervaring wordt nu samen met OHV vermogensbeheer ingezet om het beleggen in Nederlandse MKB bedrijven via een gespreid beleggingsfonds aan te bieden.

Pieter de Frel

“De Goudse heeft haar portefeuille met MKB-leningen ingebracht om het fonds direct een goede start te geven en blijven als eerste institutionele belegger ook een belangrijke rol houden bij de verdere groei van het fonds. Daarmee kunnen wij een stevige bijdrage leveren aan de financiering van het MKB in Nederland en onze beleggingen inzetten om economische groei en werkgelegenheid te bevorderen.”

Pieter de FrelBestuurslid De Goudse Verzekeringen
Edwin Wierda

“Wij zoeken binnen de allocatie Fixed Income naar alternatieven om zodoende toch de gewenste rendementen te krijgen. Het Fresh Dutch SME Fund is hiervoor een uitstekend alternatief. Naast het creëren van een stukje extra rendement voor onze klanten stimuleren wij op deze manier ook het MKB in haar groeidoelstellingen. Een win-win situatie voor zowel klanten als het MKB.”

Edwin WierdaDirecteur Wierda Vermogenbeheer

Niets zo veranderlijk als de beurs.
Bekijk het door de ogen van onze portfoliomanagers.

Meld u aan voor onze email-nieuwsbrief en ontvang onze inzichten maandelijks in uw inbox.