© Copyright 2022 Fresh Funds.
All Rights Reserved.
KVK: 61885142

Brokers OHV en het Fresh Fixed Income Fund ondersteunen Nederlandse exporteurs

Richard Abma 15 juli 2021drs. Richard Abma

Wat doet een broker precies? Een broker is de Engelse term voor een tussenpersoon die handel op de beurs mogelijk maakt. ‘De beurs’ is in wezen een openbare, georganiseerde marktplaats voor grondstoffen, effecten, derivaten en andere financiële instrumenten zoals bedrijfsobligaties. Om als particuliere belegger actief te mogen zijn op de beurs is een broker nodig. De broker is de persoon die actief handelt tussen de belegger en de markt. Zo verschaft de OHV-broker-afdeling onze particulieren klanten deze toegang.

OHV begon in 1932 als makelaar op de geld- en kapitaalmarkt en biedt nog steeds een langdurig en wereldwijd netwerk van institutionele beleggers toegang tot de financiële markten. OHV Institutional Brokerage services is in de loop der jaren uitgegroeid tot een partner en adviseur voor institutionele beleggers in de uitdagende financiële markten en regelgeving. OHV heeft voortgebouwd op deze kennis en ervaring en een vergunning verkregen voor vermogensbeheer en beleggingsadvies waarmee ook een grote groep particulieren wordt bediend. 

Een voorbeeld: Onlangs hebben de brokers van OHV bemiddelt bij de gedeeltelijke overname van een leverancierskrediet door het Fresh Fixed Income Fund (FFIF). Dit fonds, dat beheerd wordt door OHV, biedt beleggers de mogelijkheid om te investeren in een actief en professioneel beheerde portefeuille van vastrentende waarden, voornamelijk bestaande uit bedrijfsobligaties. Dit zijn leningen die worden uitgegeven door een onderneming. In dit geval betreft het een lening van een bekende Nederlandse scheepsbouwer aan een Schots organische zalmvisserij dat bij hen, op krediet, een vissersschip heeft afgenomen. Het overnemen van zo’n lening wordt ook wel een herfinanciering genoemd. Dit leverancierskrediet heeft een garantie van de kredietverzekeraar Atradius Dutch State Business die namens de Nederlandse Staat acteert. Dit betekent dat de schuldeisers (de scheepsbouwer en nu dus ook het fonds) verzekerd zijn tegen het risico dat het krediet (de lening) niet terugbetaald wordt door Schotse afnemer. De Nederlandse staat verstrekt dit soort verzekeringen met als doel de Nederlandse export te stimuleren. 

Voor OHV (en het FFIF) zijn dit soort exportfinancieringen een interessante belegging en tevens een mooie bijdrage aan de Nederlandse export en werkgelegenheid!

Brokers OHV en het Fresh Fixed Income Fund ondersteunen Nederlandse exporteurs