© Copyright 2022 Fresh Funds.
All Rights Reserved.
KVK: 61885142

Fresh Active Equity Fund update februari 2021

Richard Abma 28 februari 2021drs. Richard Abma

Ons aandelenfonds is dit jaar goed uit de startblokken gekomen met een Year to Date rendement van 9%. Europese aandelenindices staan gemiddeld 2 tot 4% hoger voor het jaar. Hieronder zetten we uiteen wat hier de voornaamste redenen voor zijn en wat we verder kunnen verwachten de toekomst in. 

Chinese technologie | 27% vertegenwoordiging in fonds 

De belangrijkste bijdrage voor wat betreft het rendement voor 2021 zijn onze Chinese belangen in Baidu, TravelSky, Prosus en Alibaba. Deze technologische conglomeraten hebben op de beurs vleugels gekregen nu er een ander Amerikaans regime aan de macht is. Baidu heeft daarbij bekend gemaakt zich op de ontwikkeling van elektrische auto's te storten. De zogenaamde Google van China is al jaren aan het investeren in software om auto's zonder bestuurder veilig te laten rondrijden. De bekendmaking van een joint venture met Geely (bouwer van onder andere Volvo auto's) betekent impliciet dat er richting productie gedacht kan gaan worden. Dit zorgde voor een koersexplosie van het aandeel. 

Amerikaanse technologie | 20% vertegenwoordiging in fonds

Ook onze belangen in Amerikaanse technologie presteerde goed de afgelopen maanden. Namen als Alphabet (moederbedrijf van Google), Salesforce en Booking blijven aantrekkelijk gewaardeerd en maken nog altijd een hoge mate van cashflow op hun investeringen. Aangezien deze bedrijven bijna geen schuld hebben en de verdiensten weer kunnen worden geïnvesteerd tegen een hoog rendement verwachten wij ook de komende jaren hier goede rendementen op te maken.

Ondergewaardeerde namen | 36% vertegenwoordiging in fonds

Onze verwachting is dat economieën zullen heropenen in 2021 en hierdoor veel vraag gaat ontstaan op een gelijk moment wereldwijd. Enkele ondergewaardeerde namen in het fonds zullen hier sterk van profiteren is onze verwachting. Aandelen als Anheuser Busch Inbev (dranken), Boeing (vliegtuigen), Berkshire Hathaway (met investeringen in Apple, Coca Cola, MasterCard, enzovoorts), Gilead (pharma) en Biogen (biotech) zijn goedkoop geprijsd en hebben veel potentie in 2021 om goed te presteren onder de komende economische omstandigheden. 

Overige satellieten | 17% vertegenwoordiging in fonds

Qua verdere spreiding van de risico's hebben we voor 17% van de portefeuille investeringen in de oliesector (5%), bankensector (4%), frontier markten (8%). Met de verwachte heropening van economieën en onze verwachting van hogere langlopende rentes kunnen deze investeringen herstellen en in 2021 bijdragen aan rendement in de portefeuille. 

Fresh Active Equity Fund update februari 2021