© Copyright 2022 Fresh Funds.
All Rights Reserved.
KVK: 61885142

Fresh Active Equity Fund update juli 2021

Richard Abma 15 juli 2021drs. Richard Abma

De afgelopen maand bewoog het aandelenfonds verder omhoog onder leiding van Biogen, Alphabet (moederbedrijf van zoekmachine Google) en Roche. Roche en Biogen boekten beiden successen met goedkeuringen van toezichthoudende instanties voor behandelmethodes van de ziekte Alzheimer. Beleggers zien hier duidelijk toegevoegde waarde in waardoor beide aandelen afgelopen maand fors omhoog bewogen. Biogen (koers $369) hebben we daarbij op een koersniveau van ruim $420 qua gewicht een stuk teruggebracht in de portefeuille. Roche (koers 355 Sfr) houden we vooralsnog aan en voorzien daar een verdere opwaartse beweging richting de 400 Zwitserse Franc.

Koersen van Chinese technologiebedrijven Baidu, Alibaba en Prosus (groot belang in Tencent) stonden onder druk de afgelopen maand. Voornaamste reden is het gevecht rondom het ownership van de zogenaamde Big Data. De Chinese overheid wil grip houden op het gebruik van consumentendata en de toepassingen die Chinese technologiebedrijven ontwikkelen om de consument te beïnvloeden. Dit is recent duidelijk geworden door de ingreep bij Alibaba en rondom de Amerikaanse beursnotering van het technologiebedrijf Didi.

Dit kan uiteindelijk leiden tot het einde van de noteringen van Chinese bedrijven aan de Amerikaanse beurzen. Dit zal echter een proces van jaren zijn als dit er ooit al van komt. Ondertussen maken de genoemde bedrijven hoge winsten met sterke jaarlijkse positieve cashflows en handelen ze op fors lagere koers/winst verhoudingen ten opzichte van Amerikaanse technologiebedrijven. Veel pijn is dan ook al ingeprijsd en wij zijn van mening dat deze aandelen momenteel goedkoop gewaardeerd zijn. We handhaven de weging in Chinese technologiebedrijven dan ook graag.

Fresh Active Equity Fund update juli 2021