© Copyright 2022 Fresh Funds.
All Rights Reserved.
KVK: 61885142

Fresh Dutch SME Fund update februari 2021

Bart Vemer 28 februari 2021Bart Vemer

4 januari is het Fresh Dutch SME Fund gelanceerd. Het doel van dit fonds is tweeledig: Naast het genereren van een geprognosticeerd rendement van “Euribor + 3,5%”, richt het fonds zich nadrukkelijk op het verstrekken van financiering aan het Nederlandse MKB.   

Een gezond en groeiend MKB is belangrijk voor de vitaliteit en de banencreatie van de Nederlandse economie. Veel ondernemers geven aan dat de beperkte toegang tot financiering de belangrijkste rem is voor hun groei. En dat heeft een vergaande impact. Niet alleen de bedrijven worden hierdoor geremd in hun groeiplannen, ook blijft de Nederlandse concurrentiepositie en innovatiekracht dan achter bij andere landen. Uiteindelijk zorgt het ervoor dat we als samenleving minder vooruitgang boeken dan mogelijk. Middels dit fonds, trachten wij het Nederlandse MKB met een gunstig toekomstperspectief aan financiering te helpen, waardoor zij gezond verder kunnen groeien.

In de afgelopen maand is er een gebalanceerde portefeuille van 23 leningen samengesteld, goed gespreid over 9 sectoren. In deze eerste maand komt het fondsvermogen hiermee op een volume van 11 mln euro.  De verwachting is dat er maandelijks tussen de drie en vijf leningen aan de portefeuille toegevoegd worden voor een bedrag van minimaal 2,5 mln euro per maand. De verwachting is om eind van het jaar een portefeuille te hebben opgebouwd van minimaal 50 mln euro. 

Zowel aan de investeerderskant, alsook aan de kant van de leningen zien wij veel interesse om in dit fonds deel te nemen. De huidige verdeling tussen particulieren beleggers en institutionele beleggers is evenwichtig verdeeld. Juist combinatie van professionele en particuliere beleggers die in het fonds beleggen en samen het Nederlandse MKB een boost geven, maakt het fonds aantrekkelijk en uniek. 

Wij verwachten dan ook de doelstellingen zoals hierboven benoemd te kunnen realiseren.

Fresh Dutch SME Fund update februari 2021

Ook investeren in het Nederlandse MKB?
Dat kan, met het Fresh Dutch SME Fund.

Investeren in de motor van de Nederlande economie!