© Copyright 2022 Fresh Funds.
All Rights Reserved.
KVK: 61885142

Fresh Fixed Income Fund update september 2021

Richard Abma 17 september 2021drs. Richard Abma

Het Fresh Fixed Income Fund noteert momenteel op haar hoogste koers sinds aanvang van het fonds per 1 juli 2016 met een year-to-date rendement van +4,3%. Deze sterke stijging dit jaar komt met name door de positieve ontwikkelingen in de energie en grondstoffensector. Tijdens de covid-crisis werd juist deze cyclische sector hard geraakt en zagen we een tijdelijke dip in het obligatiefonds. Inmiddels is juist deze sector aan het obligatiefront grote winnaar qua yield en koersresultaat op uitstaande obligaties.

 

 

Voorlopig zien we deze trend ook nog doorzetten. De term ‘inflatie’ is niet meer weg te krijgen uit het dagelijkse jargon van kranten en vakbladen. De grote vraag is momenteel of deze inflatie tijdelijk is of juist meer een permanent karakter zal krijgen. Cyclische bedrijven profiteren hiervan door de toenemende vraag naar grondstoffen en energie. De marges verbeteren en de balansen van deze bedrijven verstevigen hierdoor.

Aantrekkende inflatie en hoge economische groei zijn elementen die de Westerse Centrale Banken al jaren beogen te faciliteren met het verruimen van de geldhoeveelheid en het losse monetaire beleid dat wordt gevoerd. Dit kan gaan leiden tot hogere rentes op termijn. Het fonds heeft met een duration van onder de 1 jaar dit risico afgedekt en we zullen dit ook handhaven gezien de ontwikkelingen die gaande zijn.

Het fonds biedt nog altijd een netto rendement op jaarbasis van ruim 2% op basis van de huidige beleggingen in de portefeuille.

Fresh Fixed Income Fund update september 2021